Donkervoort D8 GTO Premium 02/25

Donkiespeed‘s Donkervoort D8 GTO

De autofabrikant Donkervoort, Neerlands trots op de automarkt, is een van de weinig Nederlandse autofabrikanten die het nog goed doet op de automarkt. Hun laatste model, de Donkervoort D8 GTO is één van hun succesnummers.

De D8 GTO is de open versie van de D8 GT en om dit nieuwe model te vieren heeft Donkervoort een Premium uitvoering uitgebracht met een oplage van slechts 25 stuks. Een van deze 25 kwam een bezoekje brengen aan onze studio. Deze specifieke Donkervoort is uitgevoerd in dezelfde rode kleur als die Audi aanbiedt op hun RS modellen, de velgen zijn ook in de zelfde kleur grijs uitgevoerd als de grijze velgen uit het Audi RS assortiment.

Deze Donkervoort is een prachtig staaltje techniek, de lichte body voorzien van de krachtige Audi motor zorgt voor optimaal rijplezier. Het gewicht van slechts 696 kilo en een vermogen van 380 pk zorgen voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden.
Autojournalisten zijn razend enthousiast over de D8 GTO, zo zegt men bij Top Gear Magazine: “Wie dacht dat ‘ie in snelle auto’s heeft gereden: dat was niks, een slak, een lamme smurf in vergelijking met de D8 GTO”.

Expansie naar Duitsland

Naast de Nederlandse vestiging in Lelystad, heeft Donkervoort een nieuwe vestiging geopend bij het Bilster Berg Drive Resort in Duitsland. Hier gaat de autofabrikant auto’s testen maar kunnen klanten ook kennis vergaren over het racen met een Donkervoort.

Virtuele Garage

Natuurlijk kan jouw auto ook in een Virtuele Garage worden gezet, waarna je hem 24 x 7 rondom kan bekijken en eventueel de deuren of kap kan open zetten. Je kan inzoomen op elk detail, alsof je erbij staat. De virtuele Garage staat ‘Online’ , zodat je hem ook makkelijk kan delen met anderen, wanneer jij je voertuig wilt laten zien. Niets is vervelender dan mensen die naast je staan en minuten lang op hun smartphone in hun foto-album zoeken naar die goede foto van hun voertuig om hem vervolgens aan jou te laten zien.

Ook een virtuele garage van je auto ?

    Neem contact met mij op a.u.b.