VW Samba 23 ramen Kieftenklok 1961 bij SNAP-360

California Dreamin’

Onlangs kwam deze vers gerestaureerde uit 1961 stammende VW Samba bus rijdend naar ons toe vanuit Renkum.
Kieftenklok heeft bij wijze van kadootje voor de klant die deze bus heeft laten restaureren een fotoshoot laten verzorgen bij SNAP-360 Ondertussen is deze fantastische bus, welke zelfs is voorzien van airconditioning opgehaald door de klant.

Zie hieronder het resultaat.VW Samba


volkswagen-microbus-original-design-sketch
Het originele idee voor de T1 bus kwam van de nederlandse Volkswagen importeur Ben Pon, die de eerste schets maakte in 1947 van wat later een van de meest succesvolle modellen van Volkswagen zou worden. In 1950 werd de productie opgestart, maar pas in 1951 werd de Samba leverbaar. De Volkswagen Samba was de meest luxe uitvoering van de Volkswagen T1 (T=Transporter). De Samba verschilt van andere VW busjes door het schuifdak en de 8 dakraampjes. Deze luxe Samba bussen konden standaard worden besteld met two-tone (twee kleuren) en werden opgeleukt met sierstrips en andere 'luxe' zaken zoals een dashboard klok. In 1967 hield de productie van de VW Samba, net als de andere T1 modellen op met de komst van de Panorama bus (T2).
VW-Bus-1951-Brochure0001

 

Virtuele Garage

Natuurlijk kan jouw voertuig ook in een Virtuele Garage worden gezet, waarna je hem 24 x 7 rondom kan bekijken en eventueel de deuren of kap kan open zetten. Je kan inzoomen op elk detail, alsof je erbij staat. De virtuele Garage staat 'Online' , zodat je hem ook makkelijk kan delen met anderen, wanneer jij je voertuig wilt laten zien. Niets is vervelender dan mensen die naast je staan en minuten lang op hun smartphone in hun foto-album zoeken naar die goede foto van hun voertuig om hem vervolgens aan jou te laten zien.