University Racing Eindhoven

Onlangs was University Racing Eindhoven bij SNAP-360 met hun URE-14.

De meest mensen kennen universitaire racing teams van de ‘Solar Challenge’. Er zijn echter nog andere interessante race klasses waar raceteams van universiteiten aan meedoen.

Formula Student is ‘s werelds grootste ontwerpwedstrijd voor studenten, met competities die elk jaar over de hele wereld worden gehouden. Formula Student vindt zijn oorsprong in Formula SAE, opgericht in 1981 in Texas. Het oorspronkelijke concept achter de concurrentie was dat een fictief productiebedrijf een studententeam heeft gecontracteerd om een ​​kleine raceauto in Formule-stijl te ontwikkelen. Deze auto moet worden ontworpen, gebouwd, getest en bestuurd door studenten, met elk jaar een nieuwe auto. De focus van de wedstrijd ligt op het ontwerpproces van de auto, het bevorderen van slimme probleemoplossende en goed georganiseerde teams, resulterend in de ingenieurs van de toekomst.

In 1998 kwam Formula SAE naar Europa, met Formula Student in het VK. Nu, 20 jaar later, heeft de concurrentie zich over de hele wereld verspreid. Meer dan 700 teams wereldwijd concurreren elk jaar in Formula Student, terwijl Formula Student-races worden gehouden in Duitsland, het VK, Oostenrijk, Hongarije, Nederland en meer. De competitie is groter geworden dan het oorspronkelijke concept, waarbij de teams nu niet alleen op hun snelheid worden beoordeeld, maar ook op hun bouwpraktijken, financiële planning, teamstructuur en verkoopargumenten.

In 2010 introduceerde Formula Student een aparte klasse voor elektrische voertuigen, Formula Student Electric. URE was een van de eerste teams die zich bij de nieuwe klasse aansloot, met de URE05e, en concurreert sindsdien in deze klasse. In 2017 introduceerde Formula Student de volgende innovatie, een klasse voor autonome voertuigen, Formula Student Driverless.

De URE14 die bij SNAP-360 in Amersfoort is geweest is in die zin hybride, dat de auto eenvoudig kan worden omgebouwd van een bemande variant die mee kan doen aan ‘Formula Student Electric’ naar een autonome variant die mee kan doen aan ‘Formula Student Driverless’.

FSUK 2016 Impressie

 

Volg University Racing Eindhoven !

Instagram

Facebook

Website

Youtube

Twitter